Inntak av rødt kjøtt

LifestyleMat og Drikke
En saftig biff på en hvit tallerken

Rødt kjøtt er kjøtt fra dyr som svin, storfe, sau og geit. Hvitt kjøtt er kjøtt fra dyr som kylling, kalkun og høns.

Rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt inneholder ofte mye fett og salt. Flere studier har vist en sammenheng mellom ulike fettstoffer fra kjøtt og risiko for hjerte-og karsykdommer.

Norske helsemyndigheter anbefaler å redusere inntaket av rødt kjøtt og heller spise mer hvitt kjøtt eller fisk. Hvor ofte spiser landets befolkning rødt kjøtt?

Delta i debatten her- Kommentarer(0)

Hvor ofte spiser du et hovedmåltid som inneholder rødt kjøtt?

Statistikker
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse innhold og annonser, og for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.